gites frankrijk
zonnige vakantie ardeche
wandelen in frankrijk
zuid-frankrijk vakantie
gites met zwembad
Bel ons!
++ 33 6 83 28 29 58

De Ardèche

De Ongerepte natuur

De Ardèche wordt door de Fransen zelf omschreven als één van de mooiste streken van Frankrijk. De rivier de Ardèche kronkelt tussen witte kalkrotsen en vormt zo de "Gorges de l'Ardèche", één van de grootste canyons van Zuid-Frankrijk.  Tussen Vallon-Pont-d'Arc en Saint-Martin-d'Ardèche kan je deze duizelingwekkende kloven met een hoogte van 200 tot 300m via de "route des Gorges de l'Ardèche" over een afstand van 32 km aanschouwen.
In 1980 werden de gorges dan ook uitgeroepen tot een natuurreservaat (la Réserve naturelle de Gorges de l'Ardèche).  De l'Ardèche (op 20 km onze gîtes) is de allerbekendste rivier uit de streek, maar ook La Beaume op slechts 100 m van onze gîtes biedt waterpret voor groot en klein.

Wens je het binnenste van de aarde te ontdekken dan raden we één van de vele grotten aan.  De Ardèche kent over duizend grotten en doet de regio op een stuk emmentaler lijken.  De Aven d'Orgnac (op 37 km), Aven de Marzal (op 40 km) en Aven de la Forestière (op 35km) zijn de bekendsten en opengesteld voor bezoekers.

De streek van de Ardèche wordt eveneens gekenmerkt door geurige velden met kastanje-, olijf- en vijgenbomen en niet te vergeten de ontelbare wijngaarden.

Middeleeuwse Zuidfranse dorpjes en provencaalse marktjes

In Rosières wordt tijdens de zomermaanden elke maandag een provencaalse markt georganiseerd. Maar het is zeker de moeite waard om in de wagen te stappen en een aantal dorpjes te gaan ontdekken.  In de Atlas Routier of Le Guide Vert van Michelin worden deze "curiosités" van de Ardèche aangeduid met sterretjes (3* is de hoogste score).

Balazuc* (op 13km) : Het dorp ligt hoog op een rots en biedt een wonderbaarlijk uitzicht op de rivier en de omgeving.  Het plaatsje wordt gekenmerkt door smalle geplaveide straatjes die kris kras door elkaar kronkelen met adembenemende doorkijkjes.
Labeaume* (10 km) : Hier zijn de steegjes nog smaller, gemaakt voor dwergen. Bovenaan prijkt een kasteel en vind je verblijfplaatsen van de holbewoners en na de wandeling kan je genieten op de mooie place Sablas bij een leuke fontein onder grote platanen.
Vogüé (20 km) : Sommigen zijn de mening toegedaan dat Vogüé tot de 10 charmantste dorpen van Frankrijk behoort, het dorp is overigens in zijn geheel erkend als historisch erfgoed, op dezelfde rang als de Mona Lisa of de Mont-Saint-Michel.

En er is nog veel meer :  Défilé* (39 km), Mas de la Vignasse* (11 km), Rocher* (15 km),Rochecolombre* (21 km), Larnas* (51 km), Jastres* (26km), Mirabel*(35 km). 

Adventure activiteiten

Het mooie landschap biedt oneindig veel mogelijkheden voor fietsers, wandelaars en motorrijders.  De rivieren en hun strandjes zijn een perfecte omgeving voor zwemmers, kajakkers, kanovaarders en canyoning. 

De regio van de Ardèche biedt 3400 km waterlopen van 1ste categorie voor de sportvisser.  De vele grotten zijn een unieke ontdekkingsplaats voor speleologen, het reliëf maakt het tot een paradijs voor bergbeklimmers.
Daarnaast heb je tal van mogelijkheden tot paardrijden, quadrijden, delta- en zweefvliegen.

 
Sitemap